Zoeken in ons Helpcentrum

Wat kost het gebruik van Eventbrite?

Laatst bijgewerkt: 04/08/15


  • Organisators kunnen Eventbrite gratis gebruiken zolang ze geen geld vragen voor tickets! Er zijn geen maandelijkse kosten, registratiekosten of opstartkosten, en Eventbrite geeft je toegang tot krachtige rapportage- en promotietools. Als je geld vraagt voor tickets op Eventbrite en gebruik maakt van onze betaalmethode, brengen we 2,5% van de ticketwaarde plus € 0,75 per ticket plus een toeslag van 3,5% voor de betalingsverwerking in rekening.

De twee delen van de toeslag

Toeslagen worden pas in rekening gebracht wanneer je een ticket verkoopt en het is belangrijk ervoor te zorgen dat je betalingsverwerking is ingesteld voordat je je eerste ticket verkoopt. Er zijn twee typen toeslag:

- Eventbrite-servicetoeslag: We brengen 2,5% van de ticketwaarde plus € 0,75 per verkocht ticket in rekening. Hoeveel je ook voor je tickets vraagt, de Eventbrite-servicetoeslag bedraagt nooit meer dan € 7,50 per ticket.

- Toeslag voor betalingsverwerking: Als je de Eventbrite-betalingsverwerking gebruikt, is de toeslag voor het verwerken van onlinebetalingen 3,5% per transactie. De Eventbrite-betalingsverwerking is de standaardmanier om betalingen te accepteren wanneer je een betaald evenement organiseert, en in de meeste gevallen de goedkoopste en handigste optie voor organisators en bezoekers. iDeal maakt standaard deel uit van de Eventbrite-betalingsverwerking (voor Nederland).
Let op: Er bestaat geen maximumtoeslag voor de Eventbrite-betalingsverwerking.

Als je PayPal gebruikt om betalingen te innen, is de Eventbrite-servicetoeslag hetzelfde en betaal je voor de betalingsverwerking de toeslag van PayPal.

 
 
Valuta Eventbrite-servicetoeslag Max. Eventbrite- servicetoeslag Toeslag voor betalingsverwerking Ondersteunde betaalmethoden
Australische dollar 2,5% + AU$0,99 AU$9,95 Eventbrite: 3,5%

Zie PayPal toeslag
Visa (debit), MasterCard, American Express
Canadese dollar 2,5% + CA$0,99 CA$9,95 Eventbrite: 3,5%

Zie PayPal toeslag
Visa (debit), MasterCard, American Express
Euros 2,5% + €0,75 €7,50 Eventbrite: 3,5%

*Onze Eventbrite-betalingsverwerking ondersteunt momenteel enkel Euro-betalingen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Oostenrijk en Spanje.

PayPal De Paypal toeslag varieert per land.
Visa (debit), MasterCard, American Express

iDEAL (Nederland), SOFORT (Duitsland en Oostenrijk)
Nieuw- Zeelands dollar 2,5% + NZ$1,50 NZ$15,00 Eventbrite: 3,5%

Zie PayPal toeslag
Visa (debit), MasterCard
Pond Sterling 2,5% + £0,65 £6,50 Eventbrite: 3,5%

Zie PayPal toeslag.
Visa (debit), MasterCard, American Express
Amerikaanse dollar 2,5% + $0,99 $9,95 Eventbrite: 3,0%

Zie PayPal toeslag

Zie Authorize.Net toeslag
Visa (debit), MasterCard, American Express, Discover

Tip: Zie je je valuta niet? Bekijk onze volledige lijst met ondersteunde valuta's, toeslagen en betaalmethoden.

Opmerking: Eventbrite hecht veel waarde aan de beveiliging en bescherming van persoonlijke gegevens. Raadpleeg onze beveiligingsrichtlijnen voor meer informatie.

 

Toeslagen voor je evenement zien

De Eventbrite-servicetoeslag en de toeslag voor betalingsverwerking hangen af van een aantal factoren die jij instelt:

- De ticketprijs voor elk tickettype

- De valuta die je gebruikt om betalingen te innen (zie bovenstaand diagram)

- De betalingsverwerking die je hebt gekozen voor het innen van onlinebetalingen

Je kunt de toeslagen voor je evenement zien door naar Stap 2 te gaan op de pagina Bewerken en onder de prijs van het tickettype je muisaanwijzer op het infopictogram naast Totaal koper te plaatsen. Als je PayPal gebruikt om betalingen te innen, geeft dit pictogram alleen de Eventbrite-servicetoeslag weer, niet de toeslag voor betalingsverwerking die PayPal in rekening brengt.

Als je al tickets hebt verkocht, kun je een overzicht zien van alle toeslagen tot nu toe op de factuur van je evenement.

Plaats je muisaanwijzer op het infopictogram naast Totaal koper

Tip: Je kunt ervoor kiezen de standaardinstelling van toeslagen doorberekenen aan je kopers te behouden of je kunt ervoor kiezen de toeslagen te absorberen. Wanneer je de Eventbrite-betalingsverwerking gebruikt, heb je bovendien de optie om de kosten te delen.

Protip: Alle Eventbrite-toeslagen worden geretourneerd wanneer bestellingen worden gerestitueerd. Let op: Als je voor PayPal hebt gekozen, kan PayPal nog steeds verwerkingskosten in rekening brengen.

Voorbeeld: Het operahuis vraagt €150 per ticket voor hun jaarlijkse liefdadigheidsgala. Ze gebruiken de Eventbrite-betalingsverwerking om het geld te innen. De kosten hiervan zijn €5,25 per ticket. De Eventbrite-servicetoeslag is €4,50 per ticket. Het operahuis kiest ervoor beide toeslagen te betalen in plaats van deze door te berekenen aan kopers, dus ze ontvangen €140,25 per verkocht ticket van Eventbrite.

 

Een evenement maken Ga naar My Account

Niet gevonden wat je zocht?

Ons supportteam is hier om je te helpen! Neem contact op met ons.