Zoeken in ons Helpcentrum

Wat kost het gebruik van Eventbrite?

Laatst bijgewerkt: 17/04/15


  • Als organisator kun je Eventbrite gratis gebruiken, zolang je geen geld vraagt voor tickets! Er zijn geen maandelijkse kosten, registratiekosten of opstartkosten. Voor betaalde tickets bestaat de toeslag uit twee delen: de Eventbrite-servicetoeslag en de toeslag voor betalingsverwerking

Voor elk ticket dat je verkoopt via Eventbrite, brengen we 2,5% van de ticketwaarde plus  0,75 per ticket in rekening (Eventbrite-servicetoeslag). Ongeacht welke prijs je vraagt, de Eventbrite-servicetoeslag zal nooit hoger zijn dan €7,50 per ticket. 

Wanneer je kiest voor de standaard betaalmethode Creditcardverwerking + iDeal, dan zijn de bijkomende verwerkingskosten 3,5% van de ticketkosten. Als je PayPal gebruikt om betalingen te innen, zijn de Eventbrite-servicekosten hetzelfde en betaal je de verwerkingskosten van PayPal.

Wanneer je kiest voor onze standaard betaalmethode, dan heb je drie mogelijkheden: je kunt er voor kiezen om de kosten zelf te betalen, deze over te dragen op je bezoekers of de kosten te delen. Alle kosten worden terugbetaald als bestellingen worden gerestitueerd.

Wanneer je kiest voor de standaard betaalmethode, dan initiëren we de uitbetaling 5 dagen na afloop van het evenement via een overmaking. Vergeet niet je uitbetalingsgegevens in te voeren om ervoor te zorgen dat je je geld ontvangt nadat je evenement is beëindigd.

Tip: Creditcardverwerkig + iDeal is de standaardmanier om betalingen te accepteren wanneer je een betaald evenement instelt, en in de meeste gevallen de goedkoopste en gemakkelijkste optie voor organisators en bezoekers. Je kunt dit wijzigen tot je eerste ticketverkoop.

Tip voor experts: zie onze kosten in alle ondersteunde valuta's.

Note

Opmerking:  Eventbrite`s creditcardverwerking accepteert de belangrijke creditcards (Visa, Mastercard, American Express) en voldoet aan PCI. Zie wat we wereldwijd ondersteunen.

Voorbeeld: Het operahuis vraagt €150 per ticket voor hun jaarlijkse liefdadigheidsgala. Ze gebruiken Eventbrite's standaard betaalmethode (creditcardverwerking + iDeal) om het geld te innen. Deze service kost €5,25 per ticket en Eventbrite's servicekosten zijn €4,50 per ticket. Het operahuis kiest ervoor om al deze kosten zelf te betalen, dus ze ontvangen €140,25 per verkocht ticket van Eventbrite na het evenement.

Een evenement maken Ga naar My Account

Niet gevonden wat je zocht?

Ons supportteam is hier om je te helpen! Neem contact op met ons.